pirmdiena, 2011. gada 22. augusts

Tur es dzēru, tur man tika!


Kamēr gaisā pamazām sāk virmot priekšvēlēšanu kampaņas, sestdienas vakarā vidējam Latvijas jaunietim, respektīvi – MAN, prātu vairāk nomāc, kur iedzert alu! Tā kā savas šīsvasaras gaitas Rīgā praktiski esmu noslēdzis un pēdējais Rīgas vīkends jau ir aiz muguras, izlēmu uzrakstīt savu absolūti viedo viedokli, par dažām pēdējā mēneša apmeklētajām vietām.
Šis viedoklis būs absolūti subjektīvs, un man ir dziļi vienalga, ja arī kāds uzskata savādāk. Visdrīzāk, manas domas krasi atšķirsies no lielākās sabiedrības daļas, jo es labāk vienatnē sēžu tumšā pagrabā un stūrī klusi sūcu savu dienišķo alu, nevis kratos esītī.
Vērtēts tiks 10 baļļu sistēmā 3 kategorijās:
1)Cenas – tā kā es klaiņojot pa Vecrīgu dzeru gandrīz tikai alu, nevis balto rumu ar spraitu vai kādas citas izvirtības. Ja nu vienīgi kādu rumkolu, kad trāpos uz laimīgo stundu, tad šī atzīme tiks izlikta 90% balstoties uz alus cenām!
2)Mūzika – pilnīgi un galīgi atkarībā no tā, vai man patīk, vai nē. Pilnīgi! Runājot par gaumi – man patīk latvieši, radio 101 un vēl visādi sūdi. Visādus transus hujansus čista neklausos.
3)Atmosfēra – te viss pārējais. Sākot ar blakusgaldiņa uzvedību un beidzot ar bārmeņu laipnību. Cik daudz skuķu un cik daudz mazgadīgu bērneļu. Vobšem, kā nu man tur patiktos, ja es nedzertu alu un būtu pajāt uz muzonu!
Nu tad laižam gaisā – sāksim ar trio, kas pēdējā laikā ir iekarojis manas simpātijas dažādu nezināmu iemeslu dēļ [varbūt tos noskaidrošu tūlīt pat, rakstot] un tajos es parādos diezgan regulāri.

Greenwood – pirmo reizi šeit mani aizvilka Jānis, kurš pats teicās esot tur sēne, jo vismaz 2x nedēļa esot tur manāms. Tai pat vakarā iepazināmies arī ar Annu, kurai neviļus sanāca būt klāt pēc tam arī lielākā daļā citu vietu apciemojumos. Vismaz vairāk kā jebkuram citam man zināmam cilvēkam noteikti. Grīnvudā sanāca būt gan darbdienās, gan brīvdienās, tāpēc šeit nevajadzēs vadīties pēc mirkļa iespaidiem.
Cenas – 6. Līvu Pilzenes pa 1,5 ls. Lāčplēsis pa 1,7 ls. Veči, mēs varam labāk!
Mūzika – 9.
Atmosfēra – 9.

Folkklubs Ala – šeit ļoti forši ir tad, ja nav visu dienu gāzis lietus un ja pagalmā spēlē dzīvā mūzika. Ulda dzimšanas diena Alā laikam bija pats labākais Vecrīgas vakars! Tiesa, dažreiz tur ir sastopamas arī meitenes, kas apspriež to, cik seksīgs ir Ķimoķijs, un ka viņām pilns telefons ar viņa bildēm! Jā...neviens mēs neesam ideāls.
Cenas – 8. Pa latu var dabūt zelta alu, pa 1,2ls Rēzeknes. Nav slikti!
Mūzika – 8.
Atmosfēra – 8. Kā redzam, tad tāds stabils 8 iznāca :D

Bānūzis – šis laikam būs mans favorīts. Lieliska vieta, var nolīst un vienī sūkt alu, bez jebkādām problēmām, vai netraucēti papļāpāt divatā, vai uzspēlēt šahu, vai noskatīties paprāvākā pulciņā kādu sporta maču.
Cenas – 10!!!! Viennozīmīgs 10! Rēzeknes alus pa 70 sant kausā, no 17:00 līdz 19:00 50 sant par kausu! Jūs tam spēkat noticēt? Var dabūt arī Piebalgas mednieku par 80 santīmiem!
Mūzika – 8. MTV kanāls vai futbols, teniss, snūkers vai ko citu rāda Eurosports un citi sporta kanāli. Katrā ziņā, ja grib nākt dancot, tad nebūs īstā vieta.
Atmosfēra – 7.

Pāriesim pie citiem, ne tik bieži manis apmeklētajām vietām, kur lielu daļu vērtējuma noteiks mirkļa iespaids.

Celsijs – briesmīga vieta!
Cenas – 9. Alus te ir lēts, tas jāatzīst. Pa latu var dabūt parastu alu, bet pa 0,8ls Celsija alu. Izcelsme nezināma, bet dabūt iekšā to žļurgu var un ap 4 no rīta tāpat ir vienalga, ko dzert.
Atmosfēra – 4. Pilns ar mazām meitenēm un zēniem. Ilgāk pasēžot var redzēt kādu pāraugušu tīni, kurš mēģina blakussēdošām dāmām izlūgties kādu buču un ir pat gatavs par to samasāt, lai gan tas viņa cerības nepalielina.
Mūzika – 5. Sākumā pat šķita tīri ok, bet Eolikas un Raimonda Paula dziesmu popūrijs 3x stundas laikā – tas nu ir par traku pat man!

Kabata  Nosaukums tīri atbilstošs. Ja kabata pilna ar visādiem sūdiem!
Cenas – 8. Alus ir tīri lēts, šajā ziņā nav problēmu.
Mūzika – 6. Ik pa brīdim ir kāds briesmīgs nezināmas izcelsmes skaņdarbs, pie kura tāpat visi plosās.
Atmosfēra – 6. Ejot cauri viss ir piekurīts, uz deju plača vienmēr ir 2 pāri, kas , šķiet, tūdaļ, tūdaļ turpat arī sāks drāzties. Vēl staigā visādi vīriņi, kas pīpētavā pa 5 vai 200 ls ir gatavi ar Tevi lauzties ar rokām. Plus otrā telpā bārmenim ir 80 gadi un tas izraisa smaidu.
 Pulkvedim neviens neraksta. Cik zināms, arī visai iecienīta un populāra vieta.
Cenas - 7. Parastais 1,5ls par alu. 
Mūzika - 9. Kad spēlē kāds Volfs vai Reiters, tad 10, pārējā laikā 8.
Atmosfēra - 7. Riebjās, ka tā rinda tur stiepjās pāri ielai.
Teātra bārs.
Cenas – neatceros!
Mūzika – neatceros! Atceros, ka dziedājām paši latgaļu tautasdziesmas.
Atmosfēra – 8. Balle klāt par to, ka dzēru kopā ar Ingu Baukšķenieku :D

Moon Safari – Kārļa mīļākā vieta. Vērtējums izteiks visu!
Cenas - neatceros !
Mūzika – neatceros!
Atmosfēra – neatceros!

Cuba.
Cenas – 5. 2ls par 0,3 carslberg? Ejiet takš ieskrieties! Bet šķiet, ka ar kokčiem tur nav tik briesmīgi.
Mūzika – neatceros.
Atmosfēra – 8. Sēdēt tur nebija nemaz tik slikti.

Franči – nezinu, vai pat ir vērts rakstīt :D
Cenas – 9. Bez komentāriem.
Mūzika – 7.
Atmosfēra – 6.

4 balti krekli – Šitas bija sevišķs uzdevums, jo vajadzēja salīdzināt ar Jelgavu.
Cenas – 7. Parastais 1,5ls par aļāku!
Mūzika – 9. Trāpīju uz 2 dzīvajām blicēm, tā kā bija ok.
Atmosfēra – 7. Katrā ziņā, salīdzinājumā ar Jelgavas krekliem, šis tāds mazs un smirdīgs ūķis vien ir! :D

Mojo [ceru, ka uzrakstīju pareizi].
Cenas – 6.
Mūzika – neatceros!
Atmosfēra – neatceros, bet longailendu tur sūdīgu taisa, tas nu ir čista!

Gauja. Šitais ir Bānūža stilā. Ja gribas vienkārši dirnēt un dzert alu, nevis klepot uz densflōra!
Cenas – 9. Balle klāt par to, ka tumšo Brenguli var dabūt pa 1,20 ls.
Mūzika – tāda vispār tur ir?
Atmosfēra – 7.

Ezītis Miglā. Vai Esītis miglā. Mans pēdējais piedzīvojums. Droši vien, ja būtu apmeklējis agrāk, būtu tur vēl iegriezies un viņš noteikti būtu lielajā trijniekā. Neviens cits bārs šovasar nav noturējis mani vienuviet visu vakaru. Kā iedzēru alu pirms salūta, tā atgriezos pēc salūta un tā līdz 5 rītā arī nosēdēju.
Cenas – 9. Lats par alu, tas tak ir feini. Aldara luksusu vai žiguļevsko pa latu var dabūt. Kokči arī – visīts ar kolu 1,5ls. Cuba libre 1,5ls. Ko vairāk vajag?
Mūzika – 7. Nezinu, kas to mūziku tur lika, bet skanēja gan Ozols, gan Kailija Minoga.
Atmosfēra – 8. Apžēlojos un nenoņēmu balli par to, ka tikai 1 toča tur ir. Tā kā ir vēl kur izpausties.

Nu kopumā tas ir arī viss. Sestdien bija doma aizdoties arī uz Pienu, bet beigās pārdomāju, jo man droši vien tur nepatiktu. Un tad es publiski sliktiem vārdiem to nolamātu un izpelnītos sabiedrības nosodījumu, jo uz Pienu taču iet visi foršie! Ja Tu neesi bijis pienā, tad Tu neesi nekas! Tātad neesmu nekas! Paldies! J
P.S. Anna, kur mēs vēl bijām? :D